Stránka 4 z 5

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 09 srp 2009 22:03
od Ruda
[quote="enougher"]Clovece videl jsem prodavat takovy kleste na zavitky.... v tech by to slo a nebo to pichni jehlou...
Ale davej pozor..... zprudka ze vsech stran a pak pomalu dopect... je dobre mit gril a na jedne strane mit hodne teplo a na druhe min...
Krkovicku bych na to nechaval protoze je moc mastna ono to uzeny potazmo parma tomu da stavu....


enougher: děkuju za dobré rady, ale ještě dovol pár dotazů. Mám k dispozici jak zahradní zděný gril na dřevo, tak také plynový (lávový). Na kterém z nich se do toho mám pustit?
Bude schopná se panenka na grilu udělat aniž by byla krvavá a nebyla vysušená? Navíc když ji stočím do rolády? .. díky :)

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 09 srp 2009 23:32
od enougher
ANO panenka neni sucha ....neboj se toho...a na tohle bych pouzil lavovy gril

Dneska jsem si udelal 3 specialni hambace
v jednum rumpsteak
V jednom ureci prso na grilu
V jednom chlapskej veprovej steak...

Ukrutne jsem se nazral :mrgreen:

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 10 srp 2009 01:06
od Ruda
enougher: tak jo, díky, asi to brzo vyzkouším :)

Taky přihodím jeden vlastní recept:

- nastavíme el. troubu na 130-150°
- bageta na dopečení se v podélné ose rozřízne na dvě půlky a položí na plech
- po řezu se bageta natře slabší vrstvou lahodným roztíratelným sýrem bez další výrazné příchuti, nejlepší je smetanito
- dobrá šunka a ne moc ostrá cibule se nakrájí na malé kostičky, nasype se do mísy a promíchá s nějakým jemným kečupem - nepepřit, nesolit, vůbec nekořenit (poměr ve směsi - na 20 dkg šunky 1 cibule jako kulečníková koule :) a to by mělo s rezervou stačit na 1 bagetu).
- tuhle směs nakydáme na bagety - nešetřit
- vezmeme ananas, nakrájíme tak, že z jednoho kolečka uděláme asi 10 kusů. Ty poklademe na bagety, resp. již na nakydanou směs - krom ananasu je dobrá i broskev.
- nastrouháme na jemno eidam nebo na hrubo hermelín, dle chuti i nivu. Tímto bagety hojně posypeme. Pokud děláte baget víc, není na škodu na každou dát jiný druh sýra.
- zapečeme v troubě asi na 10 min., max však na 15. Ikdyž se sýr napovrchu rozteče, další chvíli trvá, než se bageta ohřeje zevnitř.

Je to něco úžasnýho (a hodně sytýho). Roztíratelnej sýr zvláční bagetu a ta je při tom na krajích tak křehounká.. Sýr nahoře se zapeče. Ač do toho padne (podle počtu baget) třeba 2 kusy celé cibule, nijak to nepřebíjí a věřte nebo ne, nejlepší je na tom ten ananas. Není to úplně ono ale místo baget jdou rohlíky. Zkuste to ;)

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 21 zář 2009 08:52
od Radek
Takhle vypadá pořádnej steak :twisted: Fešák měl 1.250g a najedli jsme se z toho včera pohodlně čtyři :D

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 21 zář 2009 11:07
od dall
tak udelame z toho topic o vareni? :D my si minuly tyden sfoukli husicku 8-)

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 21 zář 2009 11:16
od marko
steak vypadá hezky, škoda, že nežeru krávu :(

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 12 pro 2009 22:08
od enougher
Dneska jsem mel na navsteve hosty az z Carlsbadu

Dostal pulku verovyho karre zprudka opecenou na panvi a dopecenou v troube Flak jako hovado... jeste ted se nemuzu hejbat

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 14 pro 2009 12:47
od Ruda
enougher: neměl by si vyzkoušený tip na pizza těsto? Křupavé okraje a hezky vláčný prostředek? :P Já to dělám na kupované placky o centimentrové tloušťce a to není ono :roll:

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 14 pro 2009 13:01
od dall
a zkousel jsi takove to hotove testo, prodava se smotane v rulicce? to mi prijde vcelku slusne

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 14 pro 2009 14:46
od Ruda
Nezkoušel, jen ty placky seco se prodávají v balení asi po 4 kusech. Mě jde o to, jak přemluvit to těsto k tomu aby byli kraje nafouklé a křupavé a střed pěkně táhavý a měký, to těsto by to mělo umět? Prý dost záleží na tom, aby se dělalo čerstvé a nenechalo vykynout.