Stránka 3 z 5

Re: Žrádýlko!

OdeslatNapsal: 30 čer 2009 14:57
od dall
ja po minulem vikendu musim vrele doporucit zameckou restaurci ve Slavkove http://www.zameckarestauraceslavkov.cz vynikajici kuchyne, prijemne prostredi a skvely cisnik, na kterem bylo videt, ze ho prace bavi a to je pak radost posedet...

Re: Žrádýlko!

OdeslatNapsal: 07 črc 2009 23:43
od Ruda
To co sem dávám tu vyzkoušelo více lidí, tak kdo si vzpomene ;) Jsou to spíš tipy na při výletech

Můžu doporučit restauraci s penzionem v Mrákotíně (je to na trase Brno-Jindřichův Hradec) kde opravdu špičkově vaří. Mám tam toho vyzkoušeného hodně a vždycky mě dokážou velmi mile překvapit. A to nemluvím o těch šílených porcích :o
http://www.pensionhotel.cz/ubytovani-mr ... 11118.html

V Brně rozhodně pizzerii La Gamba, bašta opravdu výborná a většinou tam bývají docela pěkný holky.
http://www.restaurace.cz/brno-mesto/piz ... gamba.html

A poslední místo na které jsem si vzpoměl, hotel Prestige ve Znojmě. S cenou jsou trochu výš ale je tam příjemně a určitě se nezklamete.
http://www.ubytovani.cz/jizni-morava/zn ... stige/640/

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 03 srp 2009 18:36
od Honza
Po příjemně stráveném pátečním večeru můžu směle doporučit restauraci Argument na Praze 6. Prostředí je moc pěkné včetně zahrádky ve vnitrobloku. Jídlo bylo skvělé (Losos, Jehněčí...), obsluha perfektní a celkově to na mě působilo velice dobře :)

www.argument-restaurant.cz

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 03 srp 2009 23:22
od enougher
Pokusim se zasvecene zapojit do tematu
Jelikoz pracuji jako sefkuchar v Cateringu tak porad ANo sefe sleduji.
Musite si odmyslet takovy ty kecy jako"sracky, doprdele kurwa to se neda zrat "
Poltergajst jak se tumohle cloveku rika v nasem oboru vlastne pichnul do vosiho hnizda...
U nas v Cesko je 1 000 000 fotbalovych treneru a 2 000 000 sefkucharu

Zakladni problem je drtivou vetsinou v majitelich.... Vetsina tech co jsem je videl v tech dilech neni z oboru a
maji hospodu protoze" Lidi budou zrat vzdycky" a vono to nejak dopadne hlavne ze nemusim utracet...
Heslo " kdyz tomu nerozumi at si otevrou autobazar je skutecne namiste"

Dalsi problem je ze majitele, kteri tomu nerozumneji ,maji jidelni listky na 6xA4 a kuchar ma 1 ctyrplotnu a mikrovlnku. A vsechno v mrazaku...

Dalsi vec je ze ve snaze o pestrost pisi totalni gastronomicky omyly nebo jidla u kterych je jasne ze se tak delat nedaji.
Uvedu priklad z naseho firemniho Jidelniho listku
Gratinovane houby s kroupy s cesnekovymi nugetky a rapikatymm celerem- Nez jsem provoznimu editeli vysvetlil ze se pise s kroupAMI mi trvalo 3 roky a doslo ke zmene pote co nastoupil novy kolega Tomas Kroupa
nebo: Grilovane veprove nugetky na bodlakovem oleji se zastrikem bileho Chardonay a jemnou zeleninou...
Tohle jidlo smrdelo pruserem jen jsem ti cetl...


A pak tu mame kuchare... nejhorsi jsou zazdeny stary paprdove, kter si od mladsich nenechaji poradit a drtivou vetsinou jidlo dopadne katastrofalne/nikoli nepozivatelne/ a take zaprdenci pouzivaji na vsechno grilovaci koreni vegetu a cerny pepr...
Ja treba u nas v kuchyni davam pepr pouze do spenatu jinak pouzivam drceny...protoze po pepri jidlo smrdi a pali..

A pak tu mame omladinu se kterou maminka nevedela co by tak " Dej se na kuchare , kdyz jses blbej tak se aspon nazeres"
a to netreba komentovat

A pak tu mame sortu tech kteri umi a vedi co a jak , ale pouzivaji jeden znak sveho jidla, napriklad jsem mel kolegu , ktery by dal rapikaty celer i do krupicovy kase...A nebo nutne musi do vseho cpat bylinky a hrat si n modernistu... protoze " Cerstva bazalka to je porce Italie".

Tak a ted k Polthergeistovi....
Ten clovek ma pravdu v tom ze neni mozne uspokojit vsechny...
Ma prevdu v tom ze je lepsi napsat jidlo do JL jednoduse a pod to napsat co tam je...
Ma pravdu v tom ze kuchar vari 50 jidel a 40 z nich chutna stejne a to jen proto ze v ostatnich je kecup..
Zase na druhou stranu se mi nelibilo, ze se snazil menit smer tech lidi tam kam treba nechteli
Docela lito mi bylo ty divenky z Panskeho dvora v Klouboucnicke, protoze ta chtela Moravskou restauraci a ne delat francouzsky kolace atd...a fakt chtela ta holcina bojovala ze vsech sil ,to byla pani sefova, jestli bych nekdy nekoho zamestnal z tech lidi co prosli poradem tak by to byla prave ona.Jeji problem je ten ze tohle tempo clovek nemuze nikdy vydrzet a ten jeji fesak by ji mel nosit na rukou......a toho jejiho borce bych nedal mejt ani nadobi...
Bylo videt jak " restaurateri" nekoupi ani poradny sporak nebo stul a chteji delat honoraci...
Bylo videt ze z duvodu blbin v nabidce se vsechno dela z mrazenek...to je bohuzel obraz dnesni gastronomie...
Nejvic se potykam s tim ze dobreho cloveka majitel nezaplati a kreten je nepouzitelny ale levny...

CO se tyce pana Polreicha tak myslim ze ma pravdu ale netreba vnucovat nazory za kazdou cenu.... nekdy nevycitil ze je treba jen mala zmena a chrlil ze sebe napadu a nadavek a to te cele veci uskodilo....


No a ted vas namlsam... moje specialita...
Plnena veprova panenka...
Panenka se rozrizne na plat.naklepe.. potahne lehce chili a soli... na to naskladame vrstvu jemne nakrajene parmske sunky a smes z ogrilovanych zampionu/osobne je delam ve fritaku jsou totiz bez stavy a po upeceni rolady jsou bile na rezu/
a bazalky a estragonu.... zabalime zavazeme provazkem a ogrilujeme zprudka ze vsech stran nechame dopect v troube...
stava klasicky a muzeme dat i smetanu....pro chude se panenka da nahradit peceni a parma uzenou krkovickou


a je to ukrutnyyyyy zradlo.....

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 04 srp 2009 08:26
od Radek
enougher: Krásná reakce! Na druhou stranu si myslím, že je tu hodně hospod, které zázemí mají profi, vše je super, jídla skvělá, ale dokonale to vše zazdí a stáhne ke dnu obsluha. Ne kuchař, ne jídlo, ale ten u koho si objednáváš. Nasraný ksicht, není tam když ho chci a když nechci, tak obtěžuje , výraz typu "ježišmarjátakcochcete mocměneotravujte"... V reálu se skoro vůbec nesetkávám s tím, že by jídlo bylo špatný, ale s tím, že mě otráví servírka už uvítáním... Tak naposledy včera, po dlouhý dietě jdu udělat hřích a dát si oblíbený těstoviny, přijde servírka bez lístku "dobrý den, co si dáte" " budeme jíst" "a k pití" "podíváme se do lístku" oči obrátí v sloup a jde pro lístek... Mám okruh deseti oblíbených restaurací kvůli jídlu, všude pohoda, jen pingl/servírka to potápí... Snad jen ta restaurace ve Strašnicích, co doporučil Honza má komunikativní pigly, co udělají i vtip a to vyhodí tu hospodu o několik hvězdiček nahoru i když si tam jde člověk dát guláš z poledního menu...

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 04 srp 2009 08:40
od marko
Pohlreich musí hrát divadlo s těma výlevama a shazováním lidí, na Mirka Dušína by se lidi nekoukali...

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 04 srp 2009 15:43
od Ruda
Jako student jsem si o prázdninách chodil vydělávat do docela vyhlášené brněnské zvěřinové restaurace. Práce umývače nádobí je nevděčná, ale na moje vysněný Nike AIR MAX jsem měl za 4 dny a na týdení dovolenou za pár dní později. Dohodil mi to kamarád co tam dělal a snad ještě dělá kuchaře. Sranda byla když zěřinové speciality během jednoho dne došly ale nezmizely z jídeláku. A autobus německých turistů si to vymluvit nenechal... žrali jako o život! :lol: To jsem sám nevěřil z čeho se dá udělat srnčí na borůvkách :shock: Jo.. a přes to léto co jsem tam vypomáhal, jsem shodil snad 5 kilo, nedokázal jsem tam jíst, snad konzervu, nevím proč.

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 04 srp 2009 22:23
od enougher
Ruda píše:Jako student jsem si o prázdninách chodil vydělávat do docela vyhlášené brněnské zvěřinové restaurace. Práce umývače nádobí je nevděčná, ale na moje vysněný Nike AIR MAX jsem měl za 4 dny a na týdení dovolenou za pár dní později. Dohodil mi to kamarád co tam dělal a snad ještě dělá kuchaře. Sranda byla když zěřinové speciality během jednoho dne došly ale nezmizely z jídeláku. A autobus německých turistů si to vymluvit nenechal... žrali jako o život! :lol: To jsem sám nevěřil z čeho se dá udělat srnčí na borůvkách :shock: Jo.. a přes to léto co jsem tam vypomáhal, jsem shodil snad 5 kilo, nedokázal jsem tam jíst, snad konzervu, nevím proč.


JAk rikal sefkuchar Murasko
Kdyz chce host teleci, mui dostat teleci ikdyby melo byt z krkovicky"

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 06 srp 2009 21:33
od Ruda
enougher: Prosímtě nevěděl by si o nějaké grilové verzi takového receptu? Myslím tak, aby se to dalo udělat na zahradním grilu. Misto panenky bych dal určitě krkovici protože to by bylo jako podrážka ale čím nahradit provázek? Propíchat jehlicema aby to drželo při sobě?

Re: Ano, šéfe!

OdeslatNapsal: 07 srp 2009 21:47
od enougher
Clovece videl jsem prodavat takovy kleste na zavitky.... v tech by to slo a nebo to pichni jehlou...
Ale davej pozor..... zprudka ze vsech stran a pak pomalu dopect... je dobre mit gril a na jedne strane mit hodne teplo a na druhe min...
Krkovicku bych na to nechaval protoze je moc mastna ono to uzeny potazmo parma tomu da stavu....

Jednou jsem delal celou pecinku na grillu..
Mel jsem taky akci VUL NA GRILLU a to byla prdel...400kg hovado..... :mrgreen: :mrgreen: