enougher: tak jo, díky, asi to brzo vyzkouším
Taky přihodím jeden vlastní recept:
- nastavíme el. troubu na 130-150°
- bageta na dopečení se v podélné ose rozřízne na dvě půlky a položí na plech
- po řezu se bageta natře slabší vrstvou lahodným roztíratelným sýrem bez další výrazné příchuti, nejlepší je smetanito
- dobrá šunka a ne moc ostrá cibule se nakrájí na malé kostičky, nasype se do mísy a promíchá s nějakým jemným kečupem - nepepřit, nesolit, vůbec nekořenit (poměr ve směsi - na 20 dkg šunky 1 cibule jako kulečníková koule
a to by mělo s rezervou stačit na 1 bagetu).
- tuhle směs nakydáme na bagety - nešetřit
- vezmeme ananas, nakrájíme tak, že z jednoho kolečka uděláme asi 10 kusů. Ty poklademe na bagety, resp. již na nakydanou směs - krom ananasu je dobrá i broskev.
- nastrouháme na jemno eidam nebo na hrubo hermelín, dle chuti i nivu. Tímto bagety hojně posypeme. Pokud děláte baget víc, není na škodu na každou dát jiný druh sýra.
- zapečeme v troubě asi na 10 min., max však na 15. Ikdyž se sýr napovrchu rozteče, další chvíli trvá, než se bageta ohřeje zevnitř.
Je to něco úžasnýho (a hodně sytýho). Roztíratelnej sýr zvláční bagetu a ta je při tom na krajích tak křehounká.. Sýr nahoře se zapeče. Ač do toho padne (podle počtu baget) třeba 2 kusy celé cibule, nijak to nepřebíjí a věřte nebo ne, nejlepší je na tom ten ananas. Není to úplně ono ale místo baget jdou rohlíky. Zkuste to